Egészséges táplálkozás: blog

Szeretettel köszöntelek a .......Köszöntsük egymást klub ... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 152 fő
  • Képek - 51 db
  • Videók - 140 db
  • Blogbejegyzések - 36 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

.......Köszöntsük egymást klub ... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a .......Köszöntsük egymást klub ... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 152 fő
  • Képek - 51 db
  • Videók - 140 db
  • Blogbejegyzések - 36 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

.......Köszöntsük egymást klub ... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a .......Köszöntsük egymást klub ... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 152 fő
  • Képek - 51 db
  • Videók - 140 db
  • Blogbejegyzések - 36 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

.......Köszöntsük egymást klub ... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a .......Köszöntsük egymást klub ... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 152 fő
  • Képek - 51 db
  • Videók - 140 db
  • Blogbejegyzések - 36 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

.......Köszöntsük egymást klub ... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

.......Köszöntsük egymást klub ... hírei




Só és sózás



61775_789771_normal


A sóra szüksége van a szervezetnek, de túlzott bevitele növeli bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát, fokozhatja a csontokból a kalciumvesztést, így növelve a csontritkulás kialakulásának kockázatát, illetve hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához. Túlzott bevitele különösen kedvezõtlen ? fõleg a vizenyõ kialakulására hajlamos kismamák esetében ?, ha hiányos kálium és magnézium bevitellel társul.


Az egészség megõrzése szempontjából naponta 2-3 g nátrium bevitelére lenne szükség, amelyet 5-6 g konyhasó fogyasztásával tudunk fedezni.

Tovább 


Zsiradékok
(állati eredetû zsírok és növényi olajok)


61754_776924_normal

Mit kell tudnunk a zsiradékokról?


Megfelelõ mennyiségû, és minõségû zsiradékra a szervezetnek szüksége van, hiszen többek között nélkülözhetetlen a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, a hormonok képzéséhez, hozzájárul a testhõmérséklet állandó szinten tartásához, és energiát biztosít a szervezet számára.


A zsiradékhoz egyrészt a fõzéshez, szendvicskészítéshez használatos, illetve az élelmiszerekben lévõ ?látható? és ?rejtett? zsiradékok formájában jutunk hozzá.

Tovább 

 


Mit kell tudnunk a zöldség- és gyümölcsfogyasztásról?

61730_670267_normal

A zöldségfélék, gyümölcsök bõséges fogyasztása az egészséges táplálkozás gerincét képezik. A zöldség-és fõzelékfélék, valamint a gyümölcsök többsége a hüvelyesek kivételével, energiaszegény és magas víztartalommal rendelkezik. A zöldségféléknek és gyümölcsöknek elenyészõ a zsiradék és fehérje tartalma. Többségüknek a szénhidrát tartalma is alacsony, a burgonya, kukorica, zöldborsó, banán és a szõlõ kivételével.

Tovább 

Húsok, húskészítmények, halak, tojás

61736_549454_normal

Mit kell tudnunk a húsokról, a halakról és a tojásról?


Táplálkozásunkban a húsféléknek jelentõs szerepük van, értékes fehérje-és egyes vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt. Fehérjébõl 100 g húsféle átlagosan 20 grammot tartalmaz. A különbözõ húsoknak fajtától és húsrésztõl függõen eltérõ lehet a zsírtartalmuk(1-40 g/ 100 g).

Egészséges, vegyes táplálkozás esetén a napi B12 -vitamin szükséglet mintegy 70%-át húsokkal és húskészítményekkel tudjuk fedezni.

Tovább 

Mit kell tudnunk a tejtermékekrõl?

61702_073854_normal

A tej és a tejtermékek alapvetõ fontosságúak az egészséges táplálkozásban, különösen a fejlõdésben lévõ gyermekek, várandós-szoptató anyukák számára.


Jelentõs forrásai a magas biológiai értékû, könnyen emészthetõ fehérjéknek, amelyeknek közel felét táplálkozás élettanilag nélkülözhetetlen, ún. esszenciális aminosavak alkotják. Ezekhez az aminosavakhoz csak a táplálékaink útján tudunk hozzájutni.

Megfelelõ mennyiségû fogyasztása hozzájárul a szervezet napi B2-, B6-, B12-, A-vitamin, cink, magnézium, kalcium igényének fedezéséhez.

Tovább 

Mit kell tudnunk a gabonafélékrõl?

61693_387109_normal

A gabonafélék és gabonaalapú termékek, más néven cereáliák az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alkotóelemei.


Fontos összetett szénhidrát, élelmi rostforrásaink, és egyes ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaznak. Ilyen szempontból közülük is értékesebbek a teljes értékû gabonafélék. Ide tartoznak a teljes õrlésû lisztbõl készült barna-, korpás-, magokkal dúsított kenyérfélék, pékáruk, a gabonapelyhek, a teljes gabonaszemet tartalmazó õrlemények, natúr gabonapelyhek, müzlik, zabkorpa, hajdina, köles stb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu